SHoKo

Sluiting posten Bladel, Eersel en Valkenswaard

Als u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen niet terecht kunt bij uw eigen huisarts, belt u met de huisartsenpost, die helpt u.

Om patiënten snel en goed te kunnen blijven helpen, gaan we vanaf 6 januari 2020 werken vanuit één centrale huisartsenpost. 

Alle patiënten zijn welkom in onze post in Veldhoven.

Waarom is dit besluit genomen?  

Er zijn drie belangrijke redenen.

  1. Door de spoedzorg te organiseren in één huisartsenpost, kunnen we de kwaliteit en veiligheid blijven waarborgen.

  2. Er wordt steeds meer een beroep gedaan op de huisartsenpost in de avond, nacht en weekenduren. Dit vraagt meer artsen en triagisten en daar is een tekort aan.

  3. Om ook in de toekomst aan de zorgvraag te kunnen voldoen is verdere samenwerking met andere zorgaanbieders erg belangrijk. Wij werken samen met het ziekenhuis, de thuis- en wijkzorg, het verpleeghuis en de geestelijke gezondheidszorg. Vanuit vijf decentrale huisartsenposten is deze verregaande samenwerking in de spoedzorg vrijwel niet te organiseren.

Wat verandert er?

Voor bewoners/patiënten blijft het eerste contact verlopen via de telefoon: 0900 - 123 2024.

U belt als u een spoedvraag hebt. Wij helpen u verder, dit kan door een advies, een bezoek aan de post of een huisbezoek door de huisarts.

Voor patiënten in Eersel, Bladel en Valkenswaard verandert de reistijd, voor veel patiënten zal deze langer zijn dan u gewend bent.

Er is ook een voordeel, de wachttijd op de centrale post zal korter zijn, omdat we een betere bezetting hebben.

Heeft u nog vragen?

U kunt uiteraard bij uw huisarts terecht. U kunt uw vraag ook stellen via vragen@shoko.nl, wij zorgen dat uw vraag via de mail beantwoord wordt.

Mocht u de verzonden brieven nog eens rustig na willen lezen, ze zijn hieronder beschikbaar:

Snel medische hulp nodig?
Kies dan uw regio